mcarlsson

Vinter?

Kategori: Däggdjur

Snön kom tillslut men den försvann nästan lika fort.
Jag passade på att sticka ut när snön väl var här och jag började dagen med lite vargspårning tillsammans med en vän. Flocken hade vart ute på långvandring och hade delat upp sig. Senare under dagen hittade vi stora spårstämplar av en lodjurshanne. Han hade kikat in i en gammal öppen jordkällare ute i skogen och senare hade han passerat en gammal lada som han hade valt att pissa på.
 
På kvällen och natten var det stjärnklart så jag åkte ut med en annan vän för att kolla upp eventuella platser att fota norrsken ifrån när tillfället ges. Vi stannade vid en sjö som nästan var helt täckt av is. Det var helt stilla och man hörde hur snön knastrade under kängorna.
Vi hade inte vart där en lång stund innan en ensam varg började yla en bit bort. Det var en trevlig överraskning som vi inte hade räknat med. Det var en ensam valp som antagligen försökte hitta resten av flocken. Samtidigt dundra det i isen och några stjärnfall lös upp på himlen.
 
Efter ett tag visa det sig att det dessutom faktisk var ett svagt norrsken i horisonten.
Det var en perfekt vinternatt, förutom att stativet gick sönder i kylan.
 
Det kom ganska mycket snö men det regnade bort på bara någon dag. Helgen efter kom det några cm igen och jag passade på att hälsa på kurre.
 
Den här gången var han inte blyg och kom riktigt nära några gånger.
 
 
På kvällen blev det en repa igen över storskogarna och en lohona med unge hade följt vägen en bit natten innan.
 
Nu är snön borta och det har varit regn och rusk en längre tid. Förhoppningsvis kommer vintern snart, men för stunden känns den väldigt lång borta..

Kommentarer

 • Ingrid säger:

  Hej Martin!
  Vilken rofylld sida.
  Tjusiga bilder och fin läsning.
  Här ska jag titta in igen!
  Vinter o spårsnö kommer till helgen så hav tröst
  Ingrid i KNF

  Svar: Tack Ingrid!
  Martin Carlsson

  2014-01-08 | 16:27:42

Kommentera inlägget här: