mcarlsson

Dåligt med inlägg

Kategori: Fåglar

Pga att det av någon anledning nästan alltid krånglar när jag ska ladda upp bilder har jag inte haft tid att göra det på den senaste tiden, men här kommer iallafall ett gäng från dagarna som gått.
Min kära och jag stack till Högeberg och tog en promenix med Texas :) tänk om alla djur vore lika sammarbetsvilliga när man tar kort ;)


Har bott i stugan några dagar igen. Det var kallt, stilla och skönt :)


Det var riktigt svårt att få med ljus omkring månen eftersom att den rör sig så fort. Så fort slutaren stod på några sekunder så hann den röra sigTog en skogspromenad i ett par timmar dagen efter vid lunch och fick bland annat se denna lilla kungsfågel (en hane.) Det var en ivrig filur som var svår att få skarp på bild. Han skutta runt hela tiden någon meter ifrån mig och satt still max tre sekunder åt gångenBesök under fågelbordet. Har inte sett några gråsiskor vid matningen den här vintern förens nu. Hoppas de stannar och drar med sig andra siskor :)Herr hackspätt tittar gärna förbi när det finns smör på stammen bredvid fågelbordetDen här talltitan har vart en trogen gäst det här året. Den matade jag ur handen för någon månad sen. Den ser ut som en tennisboll nu när det är lite kyligareDet var allt för denna gången. Hoppas det inte krånglar lika mycket framöver..

Halvdag till skogs

Kategori: Fåglar

Efter min sista körlektion drog jag hem till Nisse och Susanne och så åkte vi till skogs. Först såg vi ett stort gäng dovhjortar, sen en varfågel och sen kolla vi på en av sparvugglorna. Den ville dock inte visa sig allt för länge.
Efter ett tag åkte vi vidare och kollade vi till några holkar och påväg till dom kollade vi på en del spår :)Härligt med varfågel och sparvuggla inom ca. 300meterFörsta lospåren jag sett denna vinter. Avtrycken från trampdynorna var ganska små men man ser tydligt hur även pälsen har tryckt ner snön runt om. Kul att se att dom finns i området :)Vi såg även spår från en del älgar, rävar och ett gäng vildsvin

Stughelg

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag och min kära till stugan och åkte hem för ett tag sen. Det var lika lugnt och skönt som vanligt att komma ut. På kvällen var det stjärnklart så jag passade på att ta lite bilder innan det blev molnigt igen.Jag testade en sak som jag sett att andra gjort. Lång slutartid (ca. 20min) och kameran riktad mot norr. Blir i mitt tycke väldigt effektfullt när man får med stjärnornas rörelse :)


I stugan brukar jag ha fågelmatning under vintern men det brukar ta slut efter några dagar så om det ska hållas i gång hela tiden måste man fylla på ungefär två gånger i veckan. Därför snickrade jag ihop ett fågelbod av storleken större under dagen.Inte den snyggaste men det räcker nog med att fylla på den varannan vecka om det ska finnas frön hela tiden. 60cm och rymmer ungefär 20l

Från december

Kategori: Däggdjur

På grund av dåligt väder har jag inte vart ute i skogarna på ett tag. Istället lägger jag upp tre bilder från en tur med min käraste från mitten av december.19 dovhjortar som betar på ett gärde. De ses ganska ofta på just samma ställeEn råget med två nästan fullvuxna kid14 orrar slog sig ner på ett gärde för att sedan flyga till en björk och beta. Längtar till spelen!

Nr. 2

Kategori: Fåglar

Åkte ut med farsan och övningskörde lite när solen började gå ner. Hade fått nys om en annan sparvuggla så vi tog en tur däråt för att se om vi kunde hitta den. Visste bara på ett ungefär vart den möjligtvis kunde hålla till så det blev en chansning. Men vi behövde inte leta alls för innan vi kom fram till platsen som jag trodde att den var så satt den i en grantopp någon km innan.Jag stod bra länge och väntade på att den skulle flyga en tur för att få en flyktbild men den satt hela tiden kvar på sin plats och spanade runtJust innan vi skulle åka vidare kom en hackspätt och flög förbi vilket gjorde den lite orolig så minitofsarna åkte uppSolen var nästan nere då vi besökte den sparvugglan som jag fotade för någon dag sen. Den satt i sin gran och spanade för fullt. Jag hoppas på många gnagare i år igen så att det förhoppningsvis blir många häckningar

Första ugglan för i år..

Kategori: Fåglar

..blev en sparvuggla som spanade runt på sina marker.Härligt efter ett långt upehåll
Hoppas den stannar och hittar en partner

Gott nytt år!

Kategori: Allmänt

Jag spenderade en vecka i Sälen med ett härligt gäng människor. Hoppas ni haft det lika bra som jag. Nu är ett nytt spännande år framför oss som förhoppningsvis bjuder nya spännande saker :)

Bilden tagen en av backarna vid Lindvallen Strax efter tolvslaget