mcarlsson

En trevlig midsommarhelg!

Kategori: Fåglar

Hoppas att ni har haft en lika rolig midsommar som mig! Det blev partaj i flera dagar så kameran fick vila ut lite :) det behövde den nog med tanke på hur flitigt den kommer att få arbeta under sommaren!

Här kommer en bild från början av juni

Bild från maj

Kategori: Fåglar


Saknar jordugglorna som var här under våren. I Kvismaren verkar det dock vimla av dem! Får nog bli ett besök någon gång efter midsommar :)
Tänkte först åka igår eller idag men fick utökat på jobbet så det är bara att tacka och ta emot! :) Plus att det händer en del spännande saker på hemmaplan. Kanske återkommer om det, vi får se! ;)

Några bilder

Kategori: Däggdjur

Var en sväng till stugan i helgen och la i båten. Det var på tiden vill jag lova! Det bjöds även på lite fototillfällen.En av två ormvråkar som seglade ganska nära.
En av två ekorrar som trastarna attakerade flitigt när de skutta fram.

Min kära dam och jag tog en "djurtur" igår och när vi var påväg hem visade jag henne kattugglorna. Det var ganska sent så för att få någon bild fick ISOn bli den högsta.


Det var full fart på ungarna. De flög runt och ropade efter mat. Har fått höra att det är fyra ungar. Skulle gissa på att den här är den yngsta för den var betydligt mindre utväcklad och flög desto sämre än de andra, men ruskigt söt :)


Det här var en av de bättre flygarna. Den var ganska svår att fota för den satt aldrig still med huvudet utan gungade på typiskt ugglevis :) Den börjar få lite vuxenutseende

När kommer sommaren?

Kategori: Däggdjur

Tycker nästan att det känns som höst vissa dagar. Sommaren var ju påväg där i maj men sen hände något, moln lite regn och knapt 15grader har det varit de senaste dagarna. Dock blir det varmt och skönt när solen tittar fram, men den är inte långvarig.


Min kära fästmö och jag tog en "djurtur" i söndags och fick bland annat se två ståtliga törnskator.


Vi hade hört att det skulle finnas en turturduva på ett ställe och kollade en snabbis efter den. Den visade sig aldrig, men dagen efter när jag åkte hem från jobbet gick den där :)


Kattungarna växer till sig. Den till höger antar jag är älst av de tre.


Tog en tur till holken där sparvugglorna häckar. Inga ungar än. När vi stod där kom hanen. Tyvärr pga av att vi inte tänkte så långt och spelade upp hannens läte för att jag inte visste hur det lät. På knapt några sekunder satt han där. Men besöket var kortvarigt så det var nog ingen större fara :)
Innan vi åkte hem kollade vi till två av mina sparvuggleholkar. Den ena var tom och den andra var fylld med talgoxar :) just innan såg vi två älgar i den svala dimman som sakta smög sig fram.


Kattugglan på jakt efter sork. Det verkar bli mer och mer gnagare nu igen vilket är bra för de flesta djuren!

Kvismaren

Kategori: Fåglar

I torsdags spenderade Nisse och jag en dag i Kvismaren. Vädret var perfekt och vi fick se en hel del fågel. Vi båda fick se både nya fåglar för i år och fåglar vi aldrig sett förut. Ingen av oss hade nog räknat med att det skulle bli en sån extremt lyckad dag! :)


Det var många ungar som grågässen hade fått i år. Här är två "dagmammor" åt en hel drös ungar.


De vuxna havsörnarna visade upp sig, den här ganska nära dessutom :)


En hel del svarttärnor.


Vi gjorde ett besök på ängfallet och hälsade på Craig och co. Han visade oss lite fåglar, bla den här ortolansparven på behörigt avstånd :) Vi såg även fyra stenknäck vid samma tillfälle.

Det roligste hände på kvällen. Vi skulle åka ut med Craig och två till för att lyssna efter fåglar som spelar när mörkret faller. Just när vi skulle hoppa in i bilen fick jag höra ett läte som ligger mig varmt om hjärtat, tiggande hornuggleungar! Det var bara att strunta i bilturen och leta efter ugglorna istället :)
Vi såg de vuxna flyga förbi några gånger och tillslut hittade vi boet.

Craig tog en stege och hämtade ner ungarna för de skulle ringmärkas! :)


Mörkret började falla mer och mer så fota med blixt var det som gällde.


Tre små troll i olika storlekar var det i boet.


Stora klor hade de redan, men de nöp inte så hårt än.


Lite lagomt nöjd ;) Nisse tog över min kamera en sväng och tog några bilder åt mig.


Inte så lång tid kvar innan den största skuttar ur boet.


När allt var klart klättrade Craig upp med dem till boet igen. Han tog med min kamera för att ta några kort i det gamla kråkboet.

Det var en riktigt rolig och lyckad dag! När vi skulle åka hemåt hann vi 300m innan vi stannade till igen för där flög en jorduggla runt i jakt på gnagare! :)

Älgarnas paradis?

Kategori: Däggdjur

Var ute en sväng igår just innan solen gick ner. Efter vägen fick jag syn på en liten älg som lufsa in i snåren. Jag försökte locka fram den igen och efter en liten stund kom den upp på vägen.


Efter ett tag började den nosa mot vägkanten och där kom det ut en till till älg!


Lite senare kom det ytterligare en älg!

Efter en stund åkte jag vidare och på ett hygge 300m bort stannade jag igen för där stod det en till.

Just innan solen skulle gå ner över horisonten försvann molnen för en liten stund. Här är en tjur som kommer att få minst sex tagar, förhoppningsvis mer. Lite senare kom även de andra älgarna ut på hygget och åt.


Innan jag såg älgarna tog jag ett kort besök hos kattugglorna.

The moose is loose!

Kategori: Däggdjur

Ser älg varje gång jag är ute i skogen vid gryning och skymning! :) Riktigt trevligt må jag säga.


Vissa är riktigt nyfikna av sig också. Den här försvann bortåt men vände efter en stund och kom ganska nära :)