mcarlsson

Dimma

Kategori: Allmänt

En sen kväll för ett tag sen kände jag mig alldeles för pigg för att krypa till kojs. Istället bestämde jag mig för att åka ut till skogen. Det var väldigt tjock dimma så jag fick åka extremt lungt. Tur var väl det för fyra älgar behagade att springa över vägen just framför bilen. Tio minuter senare kom ett vildsvin i full fart och sprang upp över vägen framför bilen.
Lite senare kom jag fram till ett hygge och fick se svaga ljussken på himlen genom dimman. Det visade sig vara norrsken igen så jag stannade kvar där.
 
Efter en ganska lång stund lättade dimman en del och jag fick se detta skådespel en längre tid. Tillslut kom den tjocka dimman tillbaka och jag plockade ner grejerna igen. Innan jag skulle åka så beskådade jag när norrskenet tonade in i dimman och sakta togs över av mörkret. Då började en ensam varg att yla på håll. Ett fint avslut på en härlig kväll!

Fin helg

Kategori: Däggdjur

Det har inte blivit många bilder tagna den senaste tiden. Hoppas på lite snö snart så att det blir lite ljusare iallafall. Men för några veckor sen var det en riktigt fin helg.
 
På morgonen satt ett gäng orrar samlade på en åker. Några av tupparna spelade.
 
När solen hade tittat fram så blev det lite fart på småfåglarna. Här är en tofsmes.
 
 
Efter en stund börja de varna och vi hörde att det var en sparvuggla i närheten. När den suttit i grantoppen en stund så kom ytterligare en och gjorde en snabb attack.
 
Söndagkvällen var riktigt fin. Fick för mig att ta en skogsprommenad när solen hade gått ner. Jag bestämde mig för att gå utan kameran just för att det var ganska mörkt. Det fick jag ångra :)
När jag var påväg tillbaka så landade en pärluggla just bredvid mig. Den kollade nyfiket på mig en lång stund. Efter ett tag så tog jag fram mobilen för att åtminstone få en mobilbild. Vi kollade på varandra i ungefär fem minuter och den svängde på huvudet och följde varena rörelse jag gjorde. Under tiden stod ett större djur och vrålade 200m bort. Misstänker att det var en björn, men är inte helt säker. Det skulle kunna vart en kronhjort som lät väldigt konstigt, vilket vissa djur kan göra ibland. Det fanns dock vissa saker som talade mer för björn. Oavsett vad det var så var det spännande att lyssna på det samtidigt som man beskådar en nyfiken pärluggla på 2-3m :)
Tillslut satte den sig högre upp i granen och mörkret hade kommit ganska fort, så då bestämde jag mig för att fortsätta till bilen igen.
 
Efter det tog jag ett till stopp och fick höra detta:
Inspelningen blev väl inte jättebra, men jag slänger upp den ändå. Tack vare månljuset fick vi se en passera på håll och under tiden flög en jorduggla ovanför och jagade. Det var dock för mörkt och för långt avstånd för att få några bilder. När den hade passerat så kom nästa i samma spår. Den valde dock att stanna lite längre så att vi kunde spana på den genom kikaren i nästan 20min. Efter ett tag börja de yla till varandra och det var magiskt att få se. Tillslut begav den sig och försvann in i skogens mörker igen.
 
Vissa dagar har man verkligen flyt!