mcarlsson

Gråben

Kategori: Däggdjur

Tog en tur ut till skogen idag igen.
Hade tänkt ut ett ställe att åka till, men påväg dit fick jag för mig att spana av ett annat ställe innan. Tur var väl det för när jag åkte dit fick jag syn på en varg som gick runt och nosade framför ett skogsparti på en äng. Jag hann se den en liten stund men när jag bromsade in vände den bortåt i lätt galopp in mot skogen igen.
Jag tyckte att det såg ut som ett vuxet djur men med den korta observationen och det långa avståndet (100m) törs jag inte säga något säkert.
Det var iallafall riktigt kul att få få se en igen. Gångarten galopp har jag spårat vid ett flertal tillfällen så det var också kul att få se när vargen gjorde det "IRL".
 
Jag hann aldrig ta några bilder för när jag fick tag i kameran såg jag hur den hoppade in i skogen.
 
Här är en av bilderna från mötet tidigt i våras. Kanske var det samma varg?

Kyla

Kategori: Däggdjur

Det kom några frostnätter men kylan tycks inte stanna.. Är ganska trött på regn och blöta nu och ser fram emot snön!
Jag passade på en kväll att besöka kadavret och tog några bilder innan allt är borta.
 
Det hade redan börjat mörkna när jag parkerade bilen. När jag gick mot kadavret mötte jag två älgar. Vi kollade på varandra i några minuter innan de vände in i skogen igen.
 
Väl framme hade fullmånen tittat fram och marken var full i frost. Allt var stilla, det var minusgrader och på tjärnen var det ett tunnt islager.
 
Det var inte alls mycket kvar av älgen och det såg ut som att vargarna inte hade vart där på ett par dagar.
 
Senare under kvällen såg jag två älgar till i området. En av dem var en ganska stor tjur som betade i vägkanten och sprang iväg när bilen närmade sig, så tyvärr hann jag inte se hur stor. Men det var iallafall en av de större jag sett här omkring.
 
Nu vill jag hitta ett annat kadaver som gärna är helt färskt ;) Fick ett tips om ett område några mil söder ut där det skulle ligga ett annat kadaver, där det även hade setts björn. Jag åkte dit och letade lite men det var som att försöka hitta en nål i en höstack.. Men det är bara att fortsätta vistas i skogen så kanske det händer någon mer gång :)