mcarlsson

Vinter?

Kategori: Däggdjur

Snön kom tillslut men den försvann nästan lika fort.
Jag passade på att sticka ut när snön väl var här och jag började dagen med lite vargspårning tillsammans med en vän. Flocken hade vart ute på långvandring och hade delat upp sig. Senare under dagen hittade vi stora spårstämplar av en lodjurshanne. Han hade kikat in i en gammal öppen jordkällare ute i skogen och senare hade han passerat en gammal lada som han hade valt att pissa på.
 
På kvällen och natten var det stjärnklart så jag åkte ut med en annan vän för att kolla upp eventuella platser att fota norrsken ifrån när tillfället ges. Vi stannade vid en sjö som nästan var helt täckt av is. Det var helt stilla och man hörde hur snön knastrade under kängorna.
Vi hade inte vart där en lång stund innan en ensam varg började yla en bit bort. Det var en trevlig överraskning som vi inte hade räknat med. Det var en ensam valp som antagligen försökte hitta resten av flocken. Samtidigt dundra det i isen och några stjärnfall lös upp på himlen.
 
Efter ett tag visa det sig att det dessutom faktisk var ett svagt norrsken i horisonten.
Det var en perfekt vinternatt, förutom att stativet gick sönder i kylan.
 
Det kom ganska mycket snö men det regnade bort på bara någon dag. Helgen efter kom det några cm igen och jag passade på att hälsa på kurre.
 
Den här gången var han inte blyg och kom riktigt nära några gånger.
 
 
På kvällen blev det en repa igen över storskogarna och en lohona med unge hade följt vägen en bit natten innan.
 
Nu är snön borta och det har varit regn och rusk en längre tid. Förhoppningsvis kommer vintern snart, men för stunden känns den väldigt lång borta..

I väntan på snö

Kategori: Däggdjur

Har vid några tillfällen försökt att fota lite småfåglar. Riktigt kul när de kommer nära och är tillsynes näsan helt orädda. Det är däremot enligt min mening mycket svårare att fånga de små liven på bild. Iallafall att få bilder som inte raderas direkt ;)
 
Det ska jobbas mer på det temat när tid ges, för även om det inte blev många bilder så var det roligt att ha dom så nära inpå.
 
En natt kom det lite snö. Dock inte mycket, så det mesta försvann under dagen. Här har en räv travat förbi och lite senare en varg.
 
Jag fick tips av en bekant om ett loslaget rådjur. När jag besökte platsen en vecka senare så var det mesta uppätet.
 
På en tall i närheten var det klösmärken runt nästan hela stammen.
 
På samma ställe där vi fota småfåglar dök även kurre upp några gånger. Dom ska det också förhoppningsvis bli mer bilder på.
 
Nu längtar jag efter snön och förhoppningsvis kommer den snart för att stanna lite längre.