mcarlsson

Fyrbent

Kategori: Däggdjur

I helgen tog jag en tur till västra värmland igen. Vi skulle ut och spana efter djur i vanlig ordning. Tanken var att försöka få syn på någon av de vita älgarna.
 
Vi fick se en hel del älgar men de vita ville inte visa sig. Här är en junior som vi fick se med sin mor vid flera tillfällen.
 
 
Tillslut blev det för mörkt för att fota så vi bestämde oss för att ge upp försöken på de vita älgarna och istället åka och lyssna efter vargar i ett av reviren i västa värmland.
När vi kommit fram till området där vi misstänkte att de höll hus satte vi oss på en höjd och inte långt efter det började de att yla. Hannen var tillsammans med valparna medan två andra vuxna var en bra bit bort när de ylade med varandra. Efter det var de tysta länge. Tiden gick och tillslut bestämde vi oss för att förflytta oss och lyssna från andra ställen. Timmarna gick och vi hörde inget vid något av stoppen. Långt in på natten fick vi tillslut höra dem igen. De var ganska utspridda och de närmsta var nog inte mer än 60-70m ifrån oss när de ylade :) Efter att de hade ylat några gånger satte vi oss på en liten kulle så att vi hade sikt ut på vägen i det nästan obefintliga ljuset i hopp om att kanske få se något gråaktigt passera. Det fick vi aldrig se, men vi hörde hur en passerade i snåren på andra sidan 20m bort.
 
 
 
 
Även om vi inte fick se några vita älgar så blev det ändå en lyckad tur och det var lika trevligt som vanligt :) Vi fick även se några rävar och rådjur.

Kommentarer

 • Henrik säger:

  Mäktigt, så jävla mäktigt :)

  Svar: Minst sagt :)
  Martin Carlsson

  2013-09-13 | 16:00:04
  Bloggadress: http://www.henrikranden.com

Kommentera inlägget här: